2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

DOETIPS voor tijdens de herfstvakantie

 

Boswandelingen, herfstschatten zoeken, knutselen met herfstblaadjes, genieten van de herfstkleuren ... De herfstvakantie is het ideale moment om de natuur in te trekken. Maar er zijn nog een heleboel andere leuke dingen die je met het hele gezin kunt doen. We zochten voor elke provincie een leuke doe-tip uit.   

OOSTENDE: Er was eens … Oostende: 27 oktober – 1 november
Er was eens ... een gezellig park in Oostende dat volledig in een sprookjeswereld omgetoverd werd. Elfjes, trollen, prinsen en prinsessen, … je vindt ze allemaal in het Leopoldpark. Kom elke dag tijdens de herfstvakantie tussen 14.00 en 18.00 uur de verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops, verhalen en nog veel meer ontdekken. Op woensdag 31 oktober kun je bovendien genieten van een ultra-gezellige nocturne tussen 18.00 en 20.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis, er kan niet gereserveerd worden.

Meer info op http://www.erwaseens.be/nl

 

LEUVEN: Festival Rode Hond: 27 – 30 oktober
Er loop een hond los in Leuven. Een rode nog wel. Op maar liefst 20 plaatsen in de stad is hij gesignaleerd en overal waar hij komt markeert hij het terrein als kindvriendelijke plek. Er is ook dit jaar in Leuven geen ontkomen aan om besmet te worden door het (honds)dolle familiefestival in de herfstvakantie. Het kunstenfestival Rode Hond is én een theaterfestival, én een filmfestival, én een doe-festival. Na een Openingsfeest met De Tamtammen en de Madammen op zaterdag 27 oktober, kan je vier dagen lang kiezen uit meer dan 200 activiteiten. Een boel activiteiten zijn gratis (soms mits reservatie). Ga zeker ook eens lang het Festivalcentrum in de nieuwe cultuurhub HAL 5 in Kessel-Lo.

Meer info via https://www.rodehond.be

 

BOKRIJK, GENK: Kattekwaad: 1 en 2 november
Het familie evenement bij uitstek tijdens de herfstvakantie voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar waar thematische en authentieke beleving centraal staat: live-acts, doe-activiteiten en entertainment op kindermaat!

Meer info via https://www.bokrijk.be/nl/evenementen/kattekwaad

 

BRUSSEL: Tentoonstelling Teddy & Beer: vanaf 18 oktober
Welke beren zijn er? Hoe lang bestaan ze al? Eten ze alleen maar honing? Zijn het echt lomperiken? Hoe en waar leven ze? Zijn ze bedreigd? Is de yeti een beer? Deze bere-interessante expo doet kinderen van 4 tot 104 jaar de wereld ontdekken van de echte beer achter de knuffel en achter de personages uit boeken en animatiefilms. Teddy & Beer presenteert je de evolutie van de beer, van de eersten ruim 35 miljoen jaar geleden tot de acht berensoorten die we vandaag kennen. Je verkent ze van top tot teen: hun lichaamsbouw, hoe ze bewegen, wat ze eten, hoe ze de winter overleven, hoe ze zich voortplanten … Mens en beer hebben een complexe, soms moeilijke relatie: nu eens worden beren vereerd, dan weer bejaagd, verdreven of opgevoerd als circusdier. De meeste berensoorten hebben het niet makkelijk. We moeten vermijden dat we ze in de toekomst alleen nog van de teddybeer kennen. KINDERPARCOURS: Kom met je knuffelbeer! Er is een interactief parcours, ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar, dat ze samen met hun knuffel kunnen afleggen. Ontdek al spelend de berenwereld!

Meer info op https://www.naturalsciences.be/nl/museum/exhibitions-view/1503/14234/1247

 

GENT: Festival Klein festijn
Klein Festijn is een kinderfestival in het centrum van Gent, voor kinderen tussen 3 maanden en 12 jaar. Tijdens de herfstvakantie zijn er tal van voorstellingen.
Het volledige programma is te vinden op https://www.kleinfestijn.be/herfstvakantie18.