2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

DOETIPS voor tijdens de kerstvakantie

 

Een warm haardvuur, feestjes, vrolijke muziek en knipperende lichtjes. Kerst is dé periode bij uitstek om samen te genieten van de gezelligheid. Met wat geluk wordt het dit jaar een witte Kerst vol winterpret. Maar wie toch nog een paar gaatjes in de agenda wil vullen, vindt hier enkele leuke uitjes tijdens de kerstvakantie. 

Knokke-Heist: Lichtfestival Knokke-Heist
Tijdens de eerste editie van Lichtfestival Knokke-Heist ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Op een dag verlaat de prins zijn ster om te zien hoe de rest van het heelal eruitziet en je reist met hem mee. Langs een 3 kilometer lang parcours ontdek je met de hulp van een smartphone applicatie 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars. 
Van 21 december 2018 tot 6 januari 2019, elke dag van 17 tot 22u. (niet op 24 en 31 december)
Gratis inkom.
Meer info: www.lichtfestivalknokkeheist.be

Antwerpen: China Light ZOO 2018
Van 30 november tot en met 13 januari 2019 schittert China Light ZOO zoals nooit tevoren, als indrukwekkende afsluiter van het verjaardagsjaar. Het Chinese lichtfeest betovert jong en oud met nog meer en nog imposantere figuren. Ze haalden de mosterd in China, maar maakten er samen met de Chinese partner een eigen ZOOrecept van. Het lichtspektakel vertelt het romantische verhaal van een Lotus-prinses en haar geliefde. Er was ... een magisch sprookje voor de hele familie.
inkom 15 euro.
Meer info: https://www.zooantwerpen.be/nl/dagtickets/tickets-china-light-zoo/

Mechelen: Het LEGO®-blokje: 60 jaar creatief bouwplezier
Het iconische LEGO-blokje blaast dit jaar 60 kaarsjes uit! Het is ook precies 60 jaar geleden dat LEGO op de Belgische markt verscheen. Bovendien bestaat het LEGO-figuurtje zoals we het vandaag kennen 40 jaar in 2018. Deze driedubbele verjaardag is een mooie gelegenheid om terug te blikken op de hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het Deense speelgoedmerk. 
Tot 7 april 2019, van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 17u.
Meer info: http://www.speelgoedmuseum.be/Tentoonstellingen/LEGO-60jaar

Gent: Winterwonderkasteel
Tijdens de kerstperiode is het Gravensteen opnieuw omgetoverd tot Winterwonderkasteel. Je kotm er terecht in een spannend avontuur waarin Vikingen, een koning en een graaf de hoofdrol spelen. Je kunt er genieten van prachtig versierde kerstbomen, grote vredevuren, gezellige sfeerverlichting en een ware Vikingsfeer. Nagenieten en opwarmen kun je in de Gravensteen winterbar. 
Van 15 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019. Tijdens de kerstvakantie elke dag geopend van 10 tot 16u, behalve op 24, 25, 31 decemberen 1 januari.
Meer info: https://gravensteen.stad.gent/nl/event/winterwonderkasteel-2018-2019

Hasselt: Winterland Hasselt
Van 24 november 2018 tot en met 6 januari 2019 wordt Hasselt weer ondergedompeld in een sfeervol winterdecor tijdens Winterland Hasselt. Een grote ijspiste, kerstmarkt, Grand Café met een originele Aspen Lounge en verschillende attracties waaronder het reuzenrad zorgen voor een onvergetelijke wintersfeer. Vanaf 7 december opent het Huis van de Kerstman. Tot en met 30 december ontvangen de Kerstman en zijn Elfjes alle kinderen voor een magisch bezoek.
Meer info: www.winterland.be