2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

DOETIPS voor tijdens de paasvakantie

 

De lente is weer begonnen en daar kunnen we tijdens de paasvakantie twee volle weken van genieten! Wij lijsten alvast enkele toffe activiteiten op, en nu maar duimen voor mooi weer!

Oostende: The Crystal Ship
Ieder jaar gooit een mysterieus schip zijn anker uit voor de kust van Oostende. The Crystal Ship zit vol kunstenaars, die overal in de stad hun werk achterlaten. Tijdens de paasvakantie zien jullie de artiesten live aan het werk, hun kunstwerken (en die van de afgelopen jaren) kan je het hele jaar door bewonderen. 
Meer info: https://thecrystalship.org

Borgloon: speurneuzentocht
Heb je altijd al eens willen "neuzen" in een schattenkoffer? Voor het zover is, dien je eerst wat vraagjes te beantwoorden of rebussen op te lossen en tijdens een speelse wandeling van zo’n 4,5 km. Met de juiste antwoorden vind je "het sleutelwoord" dat je toegang geeft tot de schattenkoffer. Hou er wel rekening mee dat je terug moet zijn voor het sluitingsuur van de dienst Toerisme Borgloon want anders blijft 'de schat' in hun bezit. Vertrekken doe je vanaf dienst Toerisme Borgloon.
Kostprijs € 3,00/kind (voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar)
Meer info: www.borgloon.be

Oekene: blotevoetenpad
Tijdens de lente krijg je in het blotevoetenpad in Oekene het mooie schouwspel van de bloeiende fruitbomen van de streek rond Roeselare er gratis bovenop. In de boomgaard groeien maar liefst 32 verschillende fruitsoorten en een sappige appel of peer plukken, is toegestaan. Bovendien ligt de fruitboomgaard vlakbij een speelplein.
Blotevoetenpad Oekene, Burgemeesterstraat 22, 8800 Oekene (Roeselare)

Dilsen-Stokkem: Vaar met een fluisterboot
In Dilsen-Stokkem kun je vanaf april met een elektrisch aangedreven en eenvoudig te besturen fluisterboot een tochtje maken over de Oude Maas. Je komt pas echt tot rust als je ook overnacht in een kampeervlot, want dat vlot kan je alleen bereiken met een kano. Verder is er geen kat, hoogstens een vis. Deze uitstap plan je best op voorhand via Maascentrum De Wissen.
Meer info: www.dewissen.be

Nieuwpoort: Paaseierenzoektocht in Gipsy Village
Ga tijdens het paasweekend samen met de paashaas eieren zoeken in Nieuwpoort! Op zaterdag 20 april, zondag 21 april en maandag 22 april organiseert The Outsider Coast een paaseierenzoektocht in Gipsy Village, een supertof speeldorp. De zoektocht start telkens om 14u. Gipsy Village is dat weekend open van 11u tot 18u.
Meer info: www.theoutsidercoast.be/nl/blog/333-kom-paaseieren-zoeken-in-gipsy-village-tijdens-het-paasweekend.

Kasterlee: Dagvertelling Kabouterberg
Ben je tussen 3 en 7 jaar, zet dan je rode pinnenmuts op en ga samen met de vertelster op zoek naar het kabouterhuisje. Onderweg kun je luisteren naar boeiende verhalen en liedjes zingen. De vertelling start om 14 uur en duurt ongeveer 2 uur. Je kunt ter plaatse inschrijven vanaf 13.30 uur, aan de Kabouterberg, Kaboutersstraat, Kasterlee. Er is geen reservatie vereist voor deze vertellingen.
Prijs: 3,5 euro per kind, volwassenen wandelen gratis mee. (enkel cash)
Meer info: www.visitkasterlee.be

Schaarbeek: Schattenzoektocht in Train World
Tijdens de paasvakantie biedt Train World een familie activiteit rond het tastgevoel: "Voel jij wat ik voel?". Met het reiskoffertje ben je op weg met jouw familie voor een zintuiglijke reis door het museum. Om de schat te vinden, moeten leuke opdrachten worden uitgevoerd. Voer je alles goed uit, dan vind je zeker de schat. Onderweg mag je tal van objecten betasten.
Van 6 t/m 21 april, telkens van dinsdag t/m zondag.
Meer info: www.trainworld.be

Wieze: Mega Jungle Jump Event
Meer dan 35 springkastelen, megagames en attracties, geschikt voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Er is ook een uitgebreide cafetaria voor de ouders met frietjes, broodjes en hotdogs. Gratis inkom voor kinderen jonger dan 2 en ouder dan 15 jaar, toegang tot de kastelen is ook niet geschikt voor deze leeftijden.
Prijs: dagticket 7 euro, combiticket 15 euro (VVK) of dagticket 8 euro en combiticket 20 euro (kassa)
Meer info: www.junglejumpdays.be.

Tienen: Heldenland
Heldenland is een atypische speeltuin, met stuk voor stuk gewaagde speeltuigen met structuren die de kinderen zelf in elkaar timmerden. Heldenland is de meest coole speeltuin van het land, gebouwd voor en door kinderen, met de hulp van de echte Ketnethelden Maureen, Sieg, Nico en Dempsey, in duurzame materialen die speciaal voor de gelegenheid vanuit Griekenland geïmporteerd werden. Verwacht je o.m. aan een omgebouwde tankwagen, een combinatie klim/glijtoren van 5 meter hoog en een deathride van 25 meter lang, zoals Vlaanderen er nog nooit één gezien heeft.
Meer info: www.tienen.be/heldenland