2

U koos er voor om geen toegang te geven.

Geef alsnog uw toestemming

of keer terug naar de pagina

.

Er liep iets mis tijdens het aanmelden.

Probeer het opnieuw
of keer terug naar de pagina.

Aanmelden

op maat van kleuters

Er beweegt wat in het kleuteraanbod van Uitgeverij Averbode.
benieuwd naar meer? Schrijf u in als: leerkracht of ouder

 

Nieuws:

 

 

Dier van de maand: de eend

 


 

Tip 7: Hoe voed je kinderen op als wereldburgers?

Vandaag leven we in een diverse samenleving. Mensen met verschillende culturele achtergronden en uit verschillende etnische groepen zoeken hun weg. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker als we meer aandacht hebben voor de verschillen en minder voor de gelijkenissen. 

>>> lees meer

 

 

 

 


  

Recept: broodpudding

 


 

DOETIPS voor tijdens de krokusvakantie

De kleurrijkste en vrolijkste vakantie van het jaar komt er weer aan: de krokusvakantie! Natuurliefhebbers trekken naar buiten om ontluikende bloemen en blaadjes te ontdekken en de eerste vlinders te spotten, terwijl feestbeesten zich helemaal kunnen onderdompelen in de sfeer van carnaval. Moest je toch niet weten wat te doen, dan zetten wij enkele toffe doetips op een rijtje.

>>> lees meer

 

 

  


 

Tip 6: Omgaan met angsten

Dat kinderen bang zijn is normaal. Angst is aangeboren en beschermt kinderen tegen gevaar. Hoewel het dus normaal en zelfs goed is voor kinderen om angsten te ontwikkelen, worden die angsten bij sommige kinderen zo sterk, dat ze hun leven bepalen. Er bestaat geen wondermiddel om de angst van je kind in een handomdraai weg te nemen, maar hier zijn alvast enkele tips die kunnen helpen.

>>> lees meer

 

 

 


  

 

Dier van de maand: de hond

 


 

Knutseltip: domino stenen

 


 

Tip 5: Gezinstijd

Tijd om met elkaar te praten, voor elkaar te zorgen, onderlinge relaties vorm te geven, waardevolle tijd die je eigenlijk niet kunt afmeten. Dat is gezinstijd. Iedereen hecht er veel belang aan, maar toch moet die tijd vaak concurreren met de tijd die wordt ingenomen door werk, school en vrijetijdsbestedingen. En dat zadelt ouders soms op met een schuldgevoel: is er eigenlijk wel genoeg tijd voor de kinderen, voor het gezin? En is die tijd wel ‘kwaliteitsvol’ genoeg?

>>> lees meer

 

 


  

DOETIPS voor tijdens de kerstvakantie

Een warm haardvuur, feestjes, vrolijke muziek en knipperende lichtjes. Kerst is dé periode bij uitstek om samen te genieten van de gezelligheid. Met wat geluk wordt het dit jaar een witte Kerst vol winterpret. Maar wie toch nog een paar gaatjes in de agenda wil vullen, vindt hier enkele leuke uitjes tijdens de kerstvakantie.  

>>> lees meer

 

 

  


 

Tip 4: Feest in huis

Sommige ouders zien het groots, anderen kiezen
voor een klein gezellig feestje thuis. De druk om
uit te pakken met dure uitjes, traktaties of
zelfgemaakte decoratie is tegenwoordig groot.
Maar de meeste kinderen amuseren zich
minstens even goed op een eenvoudig feest.
 

>>> lees meer

 

 


 

Dier van de maand: het schaap

 


 

 

Recept: speculaaspasta

Heeft de Sint dit jaar wat veel speculaas bij? Volg dan het recept van Mme Zsazsa uit Doremini en maak een overheerlijke speculaaspasta!

 


 

DOETIPS voor tijdens de herfstvakantie

Boswandelingen, herfstschatten zoeken, knutselen met herfstblaadjes, genieten van de herfstkleuren ... De herfstvakantie is het ideale moment om de natuur in te trekken. Maar er zijn nog een heleboel andere leuke dingen die je met het hele gezin kunt doen. We zochten voor elke provincie een leuke doe-tip uit.    

>>> lees meer

 

 

  


 

Tip 2: Opvoeden natuurlijk!

Veel ouders willen dat hun kinderen kunnen opgroeien in een groene omgeving. Hoe kunt u de natuur een plaats in de opvoeding van uw kinderen geven

>>> lees meer

 

 


 

Dier van de maand: de uil

 


 

Ontdek de downloads van 2018-2019!

 


 

Meer tips - video's - downloads