Jong zijn is: je roeping zoeken
Doe uw voordeel!
Maak gebruik van de promotiecode iDBlikRef (in te geven bij de bevestiging van het winkelmandje via de knop Bestellen) en ontvang bij een bestelling van minimum 4 artikels een korting van 40%!
De gewenste artikels worden in pdf bezorgd via mail. Hieronder de eerste alinea's van het artikel (uit tijdschrift Reflector - schooljaar 2010-2011).
Ieder mens heeft een roeping, ook als hij niet in God gelooft. Iedereen - maar vooral jongeren - zoekt antwoorden op fundamentele roepingsvragen zoals: wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven? Wat spreekt mij aan? Een jongere die zijn roeping heeft gevonden, kan beginnen aan zijn volwassen leven.
Joden houden van verhalen die je aan het denken zetten. Hier komt er zo een. “Drie rabbijnen zoeken een antwoord op de vraag wat het belangrijkste woord in de Schrift is. De joodse traditie reikt hen bepaalde regels aan om dat te bepalen. Vooreerst: het woord moet in de Torah of de Wet staan. De Torah bestaat uit de eerste vijf boeken van de Bijbel en vormt voor de joden het belangrijkste deel van de Schrift. Vervolgens: het belangrijkste boek staat in het midden. Dat moet dus het derde boek zijn, het boek Leviticus. En ten slotte is het eerste woord het belangrijkste woord van een boek. De rabbijnen slaan het eerste hoofdstuk van Leviticus op en lezen in het eerste vers: ‘De Heer riep Mozes’. In het Hebreeuws is het eerste woord: wajiqqra (riep). Volgens de joden is daarom het allerbelangrijkste wat de Schrift openbaart: dat iemand je roept. Tot op vandaag noemen ze het voorlezen uit de Schrift miqra, van hetzelfde werkwoord qara waarvan ook wajiqqra is afgeleid. Miqra betekent oproep. Luisteren naar de Schrift is luisteren naar God die je roept, zoals toen Hij Mozes riep.”
Technische fiche
Over deze reeks
Een overzicht van teksten uit het archief van Reflector, aangevuld met werkbladen en lessuggesties. Elk artikel is apart bestelbaar. Klik hier voor meer info over dit archief of klik op de titel om een stukje van het artikel te lezen.
De gewenste artikels worden in pdf-formaat bezorgd via mail. De teksten bevatten geen fotomateriaal of ondersteunende beelden.