'Bonjour' of 'Hello'
Doe uw voordeel!
Maak gebruik van de promotiecode iDBlikRef (in te geven bij de bevestiging van het winkelmandje via de knop Bestellen) en ontvang bij een bestelling van minimum 4 artikels een korting van 40%!
De gewenste artikels worden in pdf bezorgd via mail. Hieronder de eerste alinea's van het artikel (uit tijdschrift iD - schooljaar 2011-2012).
Franse woordjes leren en onregelmatige Franse werkwoorden inoefenen zijn over het algemeen niet de lievelingsbezigheid van de Vlaamse scholier. Toch besteedt de gemiddelde jongere in Vlaanderen tussen zijn tiende en zijn achttiende vele uren aan de studie van het Frans. Veel meer dan aan het Engels, ook al heb je dat inde praktijk vaker nodig.
‘Met Engels kun je overal terecht’ (Tim)
Lang geleden was Frans blijkbaar een wereldtaal, maar intussen heeft Engels al lang die rol overgenomen. Alleen de Franstaligen zelf beseffen dat nog niet altijd. Over de hele wereld kun je terecht met Engels, en steeds minder met Frans. Zelfs in Brussel verdwijnt het Frans stilaan ten voordele van het Engels, heb ik gehoord. Dat komt natuurlijk door al die internationale instellingen en bedrijven. In de meeste landen is Engels trouwens de (enige) tweede taal, dus zo kan iedereen met iedereen communiceren. Engels is ook een leuke taal: niet moeilijk, vooral niet om te praten, en je pikt het zo op als je muziek beluistert of aan het gamen bent. Ook heel veel films zijn oorspronkelijk Engels gesproken en dan ondertiteld, dus voor ons klinkt Engels al van jongs af aan heel vertrouwd. Heel wat studierichtingen bieden tegenwoordig vakken aan in het Engels. En zeker als je een tijdje in het buitenland wilt gaan studeren, is het handig om daar het Engelse studieprogramma te kunnen volgen. Frans heb je alleen maar nodig om met de Walen te praten of om in Frankrijk op vakantie te kunnen gaan. Hoog tijd dat ze daar ook eens Engels leren spreken! Trouwens, de helft van de Waalse scholieren neemt Engels als tweede taal en geen Nederlands! Voor mij mag Engels dus de tweede taal zijn in Vlaanderen.
Technische fiche
Over deze reeks
Een overzicht van teksten uit het archief van iD, aangevuld met werkbladen en lessuggesties. Elk artikel is apart bestelbaar. Klik hier voor meer info over dit archief of klik op de titel om een stukje van het artikel te lezen.
De gewenste artikels worden in pdf-formaat bezorgd via mail. De teksten bevatten geen fotomateriaal of ondersteunende beelden.